Top 10 must see Vegan documentaries

De meeste voedingsproducten die in Amerika worden geproduceerd zitten vol met addictieven en chemicaliën. Amerikanen eten op dit moment producten die in laboratoria worden geproduceerd en hebben het gekke idee dat het voedsel wat zij eten, gezond en normaal is.

Doordat de voedselindustrie een ontzettend grote business is, weten velen waarschijnlijk niet eens de feiten over hoe het voedsel die zij dagelijks benutten, is ontstaan. Daarnaast verdiepen zij zich al helemaal niet in de ingrediënten van de producten en wat voor effect het wel niet heeft op hun lichaam. Dit is natuurlijk niks nieuws om te horen, aangezien er een groot gedeelte van hun bevolking lijdt aan obesitas.

Het is zeker geen grote shock, als je kijkt naar wat zij allemaal wel niet eten en de hoeveelheid daarvan. Hotdogs, patat, fastfood en andere bevroren snacks. Deze zitten vol met verzadigde vetten en transvetten. Zelfs de merken waarbij men woorden als ”skinny, voor gewichtsverlies, light, etc” gebruiken, zijn natuurlijk geen goede keuzes vergeleken met écht voedsel.

Opmerkelijk is wel dat Nederlanders steeds meer de levensstijl van de Amerikanen zijn gaan overnemen. Kijk maar eens in je omgeving. Vindt je het ook niet opvallend dat er steeds meer mensen rond lopen met overgewicht? Er steeds meer fastfood ketens zijn? Steeds meer mensen te kampen hebben met verschillende ziektes? Hier zit onze welgeliefde voedselindustrie achter, die alleen maar om winst geven en om niets meer.

Mijn punt zal vooral duidelijk naar voren komen en logischer klinken als je naar een aantal van de onderstaande documentaires over voedsel, dieren, biologisch, GMO’s, slow food movementens, etc hebt gekeken.

The top 10 must see vegan documentaires.

1. Cowspiracy: The Sustainability Secret (2014)

2. Vegucated (2011)

3. Live and Let Live (2013)

4. Forks over Knives (2011)

5. Earthlings (2005)

6. Peaceable Kingdom (2004)

7. Simply Raw: Reversing Diabetes in 30 Days (2009)

8. Fat, Sick & Nearly Dead (2010)

9. Speciesism: The Movie (2013)

10. Unity (2015)

De meeste documentaires zijn te bekijken op Netflix en zijn gemakkelijk gratis online te streamen.

Wat ik je ook zeker aanraad om te kijken is de GaryYourofsky Speech. Deze kun je via YouTube bekijken. Veel kijk plezier en laat een reactie achter als je nog een aanrader hebt of wat je er van vond!

Lots of Love, x Yonca

schermafbeelding-2016-10-10-om-14-40-20

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s