Why go Vegan?


Kun je je voorstellen dat je geboren wordt om vervolgens vermoord te worden voor een anders persoonlijke lust? Een doodvonnis op het moment van geboorte, alleen om wie je bent?

Kun je je voorstellen om verkracht te worden zodat je zwanger raakt, je baby’s van je worden afgepakt en vervolgens ook worden vermoord?

Kun je je voorstellen, dat je slechts één dag oud bent en wordt vermoord alleen omdat je een man bent?

Dit is de realiteit voor de dieren op jouw bord, elke dag.

poortbae


Geboren in een wereld alleen om gebruikt, uitgebuit en vermoord te worden

Hoe walgelijk is dat? En dit wordt ondersteund, toegestaan en betaald door dezelfde mensen die in gelijkheid en vrede ‘‘geloven’’ en die seksisme en racisme ‘’bestrijden’’.

De dieren waarbij wij ons als god voordoen zijn voelende, gevoelige dieren. Ze zijn zelf bewust en vertonen opzettelijk gedrag. Het zijn individuen die denken en voelen. Ze voelen zich emotioneel en missen hun families. Ze voelen angst en ze voelen pijn, net als wij.

Dus HOE kan het gerechtvaardigd worden, de dingen die wij hen aandoen voor onze smaakpapillen, voor winst? Het kan niet! Er is geen enkele rechtvaardiging voor dit.Er is geen enkele gegronde reden voor dierlijke landbouw anders dan winst. Het doodt miljarden levende dieren. Het zorgt voor het uitsterven van verschillende plant- en diersoorten. Het doodt mensen, niveaus van regenwouden. Alsof dat niet voldoende is, vergiftigt het ook nog eens onze lucht en onze oceanen. Het voorkomt de behandeling aan honger in de wereld en doodt uiteindelijk onze planeet.

Gelukkig is er een oplossing   

Er zijn veganistische alternatieven voor alles wat ik zojuist heb opgenoemd. Dus waarom zou je een ongelofelijk hoeveelheid aan geld willen pompen in vlees, eieren en zuivel industrieën die dieren martelen, de mensen die hen eten vermoorden of ziek maken en letterlijk onze planeet vernietigen?

Dus open je ogen en denk niet alleen aan jezelf, maar denk ook aan je omgeving en aan de dieren die jouw hulp nodig hebben. Go VEGAN!

Lots of Love, x Yonca

schermafbeelding-2016-10-10-om-14-40-20


yass.jpg

Advertenties

6 reacties Voeg uw reactie toe

 1. angiepicauly schreef:

  Zo leuk! Komt er een blog of pagina met vegan recepten?

  Groetjes, Angelina

  Liked by 1 persoon

  1. veganisthefuture schreef:

   Dag Angie,
   Bedankt voor je interesse! Mijn eerstvolgende blog zal over veganistische gerechten gaan. I’ll keep you up to date!
   Groetjes, Yonca

   Like

 2. Cagla schreef:

  Mooi initiatief 🙂 Zulke sites hebben we dus nodig om mensen ervan bewust te maken dat de vee-industrie niet alleen gruwelijk is voor de diertjes maar ook voor het milieu!

  Liked by 1 persoon

  1. veganisthefuture schreef:

   Hey Cagla, Thanks voor je geweldige reactie! Ik probeer mijn uiterste best te doen om mensen op een leuke manier bewust te maken van de situatie. There’s more to come 😉 dus blijf mij volgen! Groetjes, Yonca

   Like

 3. Felicia schreef:

  Ik ben ook al sinds kort mij aan het verdiepen in veganisme en vindt het heel fijn dat er een Nederlandse blog over dit onderwerp is. Erg bedankt en ik hoop dat er snel meer blogs en vlogs zullen volgen. Groetjesxx

  Liked by 1 persoon

  1. veganisthefuture schreef:

   Hey Felicia, Keep up the good work! Bedankt voor je reactie en ik zal in het vervolg meer uploaden op de pagina. Groetjes, Yonca

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s